Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ

Νέα και ανακοινώσεις

Ενδιαφέρουσες φράσεις

 
 

Αρχική

Γαριδοκαβουροσαλάτα

Τι χρειαζόμαστε:
10 γαρίδες περίπου
Μισή κονσέρβα ψίχα καβουριού
2 κομμάτια απομίμηση αστακού
Λίγο Μαϊντανό ψιλοκομμένος
½ σκελίδα σκόρδο
2 ½ Κουταλιές σούπας μαγιονέζας (λάιτ)
½ κουταλάκι του γλ. Μουστάρδα.

Πως το κάνουμε:
Βράζουμε ή τηγανίζουμε της γαρίδες.
Στραγγίζουμε το νερό από το καβούρι (πρέπει να είναι εντελώς στεγνό)
Κόβουμε τον "αστακό" σε χοντρά κομμάτια.
Σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την μαγιονέζα με την μουστάρδα, τον μαϊντανό και το περασμένο από τρίφτη σκορδάκι.
Καθαρίζουμε εντελώς τις μισές γαρίδες.
Τις προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το καβούρι και τον αστακό. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Καθαρίζουμε της υπόλοιπες γαρίδες αφήνοντας την ουρά και τις στολίζουμε γύρω-γύρω από την σαλάτα.
Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο να τραβήξει.


Λίγα μυστικά ακόμα
Για να στεγνώσω το καβούρι χρησιμοποιώ στραγγιστήρι τσαγιού. Επίσης για χρώμα και διακόσμηση βάζω από πάνω στο κέντρο ένα μικρό ραδίκι.


Από την μαθήτρια Ευθυμία Ζερφυρίδη.

Βρίσκεστε εδώ: Home Η εφημερίδα μας Συνταγές που δοκιμάσαμε Αλμυρές Γαριδοκαβουροσαλάτα