Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ

Νέα και ανακοινώσεις

 
 

Ενδιαφέρουσες φράσεις

 
 

Αρχική

pertsinidou corinnaΕγγράφηκα στο τμήμα Πληροφορικής και Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από γενικές εξετάσεις και αποφοίτησα από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, επιλέγοντας να ειδικευθώ στην Πληροφορική.
Αργότερα εγγράφηκα στο τμήμα ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ και απέκτησα Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών.

Πρόσφατα ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές  μου σπουδές: "Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Έρευνα", της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Εργάσθηκα για 4 χρόνια στην ACTIS που αντιπροσώπευε την αμερικάνικη εταιρεία DATA GENERAL ως  μηχανικός λογισμικού υποστηρίζοντας Unix, AOS/VS, και Δίκτυα σε μεγάλους πελάτες από το χώρο της ενέργειας, της διαφήμισης και του ασφαλιστικού τομέα.

Κατόπιν διορίστηκα στη δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής (ΠΕ-19). Τα σχολεία στα οποία δίδαξα είναι: το 1ο Γυμνάσιο Φιλοθέης, Μελισσίων, Πεντέλης το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Βούλας, το 5ο Γυμνάσιο Αλίμου και το 1ο Λύκειο Γλυκών Νερών.
Αποσπάστηκα επίσης για ένα διάστημα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Δ' Διεύθυνση Σπουδών και ανέλαβα δράσεις σε υποπρογράμματα της Οδύσσειας και σε επιτροπές επιλογής σχολείων και αξιολόγησης εκπαιδευτικού λογισμικού καθώς και προγραμμάτων κινητικότητας. Εκείνη την περίοδο συνεργάστηκα με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το ΙΤΥ.
Επίσης  εργάσθηκα ως επιμορφώτρια, επιλεγμένη από το μητρώο επιμορφωτών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, σε σεμινάρια στο πλαίσιο του έργου "Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίων στη εκπαίδευση", καθώς και σαν εξωτερική συνεργάτης για την επιμόρφωση στελεχών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Το 2007 απέκτησα οργανική θέση στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, όπου και μέχρι σήμερα υπηρετώ. Είμαι υπεύθυνη του εργαστηρίου Πληροφορικής, της Μηχανογράφησης και συμμετέχω στην οργάνωση εκδηλώσεων, εκδρομών και επισκέψεων. Τη σχολική χρονιά 2011-2012 ανέλαβα επίσης τη δημιουργία ιστοσελίδας του σχολείου την οποία μέχρι σήμερα συντηρώ, τη σελίδα του σχολείου στο facebook και το κανάλι στο youtube στο οποίο δημιουργώ και ανεβάζω βίντεο που αφορούν τις επισκέψεις, εκδρομές και εκδηλώσεις του σχολείου. Η ιστοσελίδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα συμμετείχε στον 7ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστοτόπων τον Απρίλιο του 2015 και απέσπασε Ειδικό Έπαινο αφού πέρασε στη Β΄Φάση του Διαγωνισμού.

Τα  πολιτιστικά - περιβαλλοντικά, ευρωπαϊκά και διεθνή Προγράμματα του σχολείου στα οποία συμμετείχα:


Τη σχολική χρονιά 2009-2010 συμμετείχα στο πολιτιστικό πρόγραμμα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα "Παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές της Μεσογείου". Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος συνδιοργάνωσα μία συναυλία των Encardia με μουσική από τα ελληνόφωνα χωριά της Κ. Ιταλίας.

Τη σχολική χρονιά 2010-2011 συμμετείχα στο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο "Ο Λόρκα των Ελλήνων Δημιουργών", όπου το Μάιο του 2011 παρουσιάσαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα το δρώμενο-αφιέρωμα στο Λόρκα. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος συνδιοργάνωσα την 5ημερη εκδρομή στην Ανδαλουσία (Γρανάδα-Σεβίλλη).

Τη σχολική χρονιά 2011-2012 συμμετείχα στο πολιτιστικό - περιβαλλοντικό πρόγραμμα "...σα θα διψάσεις για νερό, θα στύψουμε ένα σύννεφο..."  όπου τον Μάιο του 2012 παρουσιάσαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα το δρώμενο-αφιέρωμα στο νερό. Η πολιτιστική ομάδα επίσης πραγματοποίησε την έναρξη της Ημερίδας της ΕΥΔΑΠ στο Ζάππειο στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού αλλά και συμμετείχε σε εκδήλωση για το περιβάλλον στο Μουσείο Γουλανδρή  Φυσικής Ιστορίας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος συνδιοργάνωσα την 4ημερη εκδρομή στην Ιταλία (Βενετία, Βερόνα, Μιλάνο, Γκάρντα) και την 4ημερη εκδρομή στην Ήπειρο.

Τη σχολική χρονιά 2012-2013 συμμετείχα στο πολιτιστικό - περιβαλλοντικό προγράμμα "Ένα ποτήρι κρασί μας ενώνει", και στο πολιτιστικό πρόγραμμα "Η ηλεκτρονική εφημερίδα μας". Επίσης παρακαλούθησα όλους τους κύκλους σεμιναρίων "Οινογευσίας και Γευστικής Δοκιμής των Οίνων"  του γνωστού οινολόγου Δημ. Χατζηνικολάου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Ένα ποτήρι κρασί μας ενώνει" συνδιοργάνωσα την Ημερίδα με θέμα το κρασί στο Μουσείο Οίνου -Αμπελώνες Μάρκου, τη συναυλία "Οίνος & Αίνος" με βυζαντινούς ύμνους στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα σε συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και τη συναυλία με τραγούδια του κρασιού στο προαύλιο του σχολείου. Επίσης συνδιοργάνωσα 4ημερη εκδρομή στη Μακεδονία και 5ημερη εκδρομή στη Γαλλία ακολουθώντας τους δρόμους του κρασιού. 

Ήμουν υπεύθυνη του προγράμματος  "Βιντεομουσεία" και καθοδήγησα  μια ομάδα  μαθητών στη δημιουργία της ταινίας   "Ο Αθλητισμός είναι ζωή", η οποία προβλήθηκε στο 9ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ταινίας "Πες το με εικόνες". Αυτή η ταινία επελέγη ανάμεσα σε 40 άλλες, από τη Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥπουργείουΠαιδείας και προβλήθηκε στην Κρατική Τηλεόραση, ΝΕΡΙΤ,  στο πλαίσιο του Κοινωνικού σχολείου στις 17 Ιανουαρίου 2015. Επίσης διοργάνωσα μια διήμερη εκδρομή στον Πύργο προκειμένου να παρακολουθήσουμε το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ  Κινηματογράφου Ολυμπίας.

Συμμετείχα επίσης στην εκδήλωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό που οργάνωσε η Ένωση Γονέων Παλλήνης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα.

Τη σχολική χρονιά 2013-2014 ήμουν υπεύθυνη του πολιτιστικού προγράμματος "Όταν ο Ελύτης συνάντησε τον Ελ Γκρέκο". Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οργανώθηκε μαζί με το Δήμο Παλλήνης μια τιμητική εκδήλωση για το σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, προβολή της ταινίας του "El Greco", έκθεση ζωγραφικής με Έλληνες και ξένους εικαστικούς και μια θεατρική παράσταση. Επίσης οργανώθηκε μια 5ήμερη εκδρομή στη Μαδρίτη-Τολέδο-Εσκοριάλ-Σεγκόβια.

Την ίδια  σχολική χρονιά  δημιούργησα  την "Κινηματογραφική Ομάδα" που έφτιαξε την ταινία "Σώπα Δάσκαλε να ακούσουμε το πουλί" με την οποία συμμετείχαμε στο 10 Φεστιβάλ "Πες το με εικόνες". Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος διοργανώθηκε μια 3ημερη εκδρομή στον Πύργο προκειμένου να παρακολουθήσουμε το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Νέους.

Τον Δεκέμβριο του 2014 διοργάνωσα τη συναυλία που έδωσε στο χώρο του σχολείου μας ο Νότης Μαυρουδής και ο Γιώργος Τοσικιάν, με τίτλο "El Puerto" και με μουσικές της Λατινικής Αμερικής.

Τη σχολική χρονιά 2014-2015 ήμουν υπεύθυνη του πολιτιστικού προγράμματος "Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους". Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος εγκαινιάσαμε την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου που είχε σχεδιαστεί από το σωματείο "Διάζωμα" και οργανώσαμε την τελική εκδήλωση του προγράμματος που ήταν ένα δρώμενο από τους μαθητές του προγράμματος με αποσπάσματα χορικών και μια συναυλία του μουσικού συνόλου "Λύραυλος".

Από το 2014-2016 συμμετείχα στο  Ευρωπαΐκό, περιβαλλοντικό  πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 «Implementing Agenda 21 in Schools», διάρκειας 2 ετών, καθώς και στις κινητικότητες μαζί με συναδέλφους του προγράμματος στην Τουρκία και στην Αγγλία, παρουσιάζοντας την πόλη του Γέρακα, το σχολείο και τις δράσεις μας για το πρόγραμμα στα άλλα σχολεία-εταίρους (Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλλία, Λιθουανία, Τουρκία). Το πρόγραμμα τιμήθηκε με το 1ο βραβείο «Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας» από τον Διαδημοτικό Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων. 

Τη σχολική χρονιά 2015-2016 συμμετείχα  στο  πρόγραμμα ERASMUS+ KA1 - Μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με τίτλο «Εφαρμογή καινοτόμων μορφών, τεχνικών και μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης στην τάξη. Ομαδοσυνεργατική διαδασκαλία και μάθηση-Διαφοροποιημένη μάθηση». Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος παρακολούθησα  το σεμινάριο με τίτλο «Building Positive Group Dynamics» στο Πανεπιστήμιο του Kent στην Αγγλία από τις 27/7/2015 – 1/8/2015 από τον φορέα Pilgrims. Με αφετηρία  αυτό το σεμινάριο λειτούργησα σαν πολλαπλασιαστής μαζί με  συναδέλφους μου  για το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα και για όμορα σχολεία προκειμένου να μυηθούν και άλλοι εκπαιδευτικοί στην ιδέα της συνεργατικής μάθησης.

Τον Δεκέμβριο του 2015 το σχολείο συμμετείχε στο 11ο Φεστιβάλ "Πες το με εικόνες" με δύο 5λεπτες ταινίες που δημιούργησα με τους μαθητές μου: την  ταινία "Τα δικαιώματα των παιδιών"   στο πλαίσιο της Βιωματικής δράσης της Α' Γυμνασίου "Κινηματογραφώντας την καθημερινότητά μας γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας" και την ταινία  "Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους" στο πλαίσιο του ομότιτλου πολιτιστικού προγράμματος.

Τη σχολική χρονιά 2015-2016 ήμουν συντονίστρια του προγράμματος eTwinning με τίτλο «Ancient theaters echo in their silence» με συνεργαζόμενα σχολεία το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης και το ICS Palazzo Salinari της Κ. Ιταλίας στο οποίο απονεμήθηκε η εθνική και η ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος αλλά και του περιβαλλοντικού προγράμματος ERASMUS+ "Implementing Agenda 21 in Schools", οργάνωσα την 3ήμερη εκδρομή στην Μεσσηνία.

Από τον Ιανουάριο του 2016 συμμετέχω στο πρόγραμμα Teachers4europe, το οποίο διοργανώνεται  από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος,η σχολική χρονιά 2015 - 2016 καθοδήγησα τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου για την εκπόνηση των εργασιών: «Παρουσίαση των 28 χωρών-μελών της ΕΕ», «Παρουσίαση της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO των 28 χωρών-μελών της ΕΕ» και «Βιολογικά προϊόντα και ΕΕ». Η εργασία «Βιολογικά  προϊόντα και ΕΕ» διακρίθηκε στις 25 καλύτερες σε σύνολο 150 εργασιών που είχαν κατατεθεί και την παρουσίασα στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και στο Δημαρχείο της Κηφισιάς.  Τη σχολική χρονιά 2016-2017 καθοδήγησα του μαθητές του Β2β στη δημιουργία εργασίας με θέμα "Χάρτης θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ και Βραβεία Ζαχάρωφ" .

Από τον Οκτώβριο του 2016 έχω επιλεγεί από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ως Teachers4Europe Ambassador B/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής. Μ'αυτή την ιδιότητα οργάνωσα επιμορφωτικές συναντήσεις με τους Teachers4Europe Αν. Αττικής, τελική παρουσίαση των δράσεών τους και την  Επιμορφωτική Εσπερίδα με θέμα "Η Ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης. Η δράση Teachers4Europe" σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τις Δ/σεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, τον Φεβρουάριο του 2017 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Γέρακα.

Τον Απρίλιο του 2016  συμμετείχα στο Φεστιβάλ Ημέρες Τέχνης που διοργάνωσε το Pierce -Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας με το δρώμενο "..σα θα διψάσεις για νερό, θα στύψουμε ένα σύννεφο..".

Από τον Οκτώβριο του 2015 είμαι συντονίστρια του σχολείου μου για το πρόγραμμα της UNESCO «Συνεργαζόμενα Σχολεία ASPnet της UNESCO». Από το Δεκέμβριο του 2016 το σχολείο ανήκει στο διεθνές δίκτυο «Συνεργαζόμενα Σχολεία ASPnet της UNESCO». Τον Σεπτέμβριο του 2016 το σχολείο επιλέχθηκε να συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα της UNESCO για την ΚΛιματική Αλλαγή όπως επίσης επιλέχθηκε να συμμετέχει στο 2ο Μαθητικό Συμπόσιο για τα συνεργαζόμενα σχολεία ASPnet της UNESCO στην Αττική με θέμα "Διαχείριση μνημείων πολιτισμικής κληρονομιάς στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης"

Τη σχολική χρονιά 2016-2017 ήμουν υπεύθυνη  του περιβαλλοντικού προγράμματος "Κλιματική αλλαγή. Ο πλανήτης θα αντέξει. Εσύ;" ενώ συμμετείχα στο πολιτιστικό πρόγραμμα "Διαχείριση μνημείων πολιτισμικής κληρονομιάς στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης". Στο πλαίσιο του προγράμματος "Κλιματική αλλαγή. Ο πλανήτης θα αντέξει. Εσύ;" συνδιοργάνωσα τις εκδηλώσεις "Σβήνουμε τα φώτα..μετράμε τ'άστρα", Αrt Festival για την Κλιματική Αλλαγή και παρουσίαση των δράσεων στο 3ο και 5ο Δημοτικό Σχ. του Γέρακα.

Από τον Φεβρουάριο του 2016 ως τον Απρίλιο του 2016 συνεργάστηκα με το σχολείο Gateway International School της Ινδίας στο πλαίσιο του προγράμματος ISA (International School Award) που συντονίζει το Βρετανικό Συμβούλιο. Το υλικό που παρήχθη αφορά παρουσιάσεις, βίντεο και ερωτηματολόγιο σε google forms.

Τον Νοέμβριο του 2016 επιλέχθηκα από το Βρετανικό Συμβούλιο ως International School Award Ambassador για την Ελλάδα

 

Με αφορμή όλα τα παραπάνω προγράμματα υπήρξε συνεργασία του σχολείου με επιστήμονες όπως ο Διονύσιος Σιμόπουλος,  καλλιτέχνες όπως ο Νότης Μαυρουδής, οι Encardia, η Αθηνά Μόραλη, με ανθρώπους της τέχνης όπως ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, με εικαστικούς για την έκθεση με θέμα τον El Greco, με ανθρώπους του πνεύματος όπως ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Σερέζης  και η ποιήτρια και σύντροφος του Οδυσσέα Ελύτη, Ιουλίτα Ηλιοπούλου,  με τον πρ. Υπουργό Σταύρο Μπένο και νυν πρόεδρο του σωματείου «Διάζωμα» και με το γνωστό οινολόγο κ. Δημήτρη Χατζινικολάου.  Επίσης υπήρξε συνεργασία  με το Δήμο Παλλήνης, την ΕΥΔΑΠ, την Ισπανική Πρεσβεία, το Ινστιτούτο Θερβάντες, την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, το Μουσείο Γουλανδρή.

Είμαι μέλος της ΕΠΥ και ενταγμένη στο Μητρώο Εκπαιδευτών Σ.Ε.Κ του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώ σεμινάρια της ειδικότητάς μου.Τα κυριότερα: 

Web for Schools στο πανεπιστήμιο VUB των Βρυξελλών, Διαχείριση τοπικού δικτύου σε Windows 2000, Logo, Dreamweaver. Το 2008 παρακολούθησα το 72-ωρο σεμινάριο για Εκπαιδευτές Πληροφορικής όπου και πιστοποιήθηκα. Το 2011 και το 2013  παρακολούθησα  επιμορφωτικά σεμινάρια - βιωματικά εργαστήρια συνολικής διάρκειας 45 ωρών με τίτλο "Μαθητικές ταινίες & Εκπαίδευση: η οπτικοακουστική έκφραση στο σχολείο & η δράση ΒιντεοΜοουσεία 2012", που οργανώθηκε από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Παρακολούθησα επίσης σεμινάρια μοντάζ από την εταιρεία ΚΑΡΠΟΣ. Αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας ήταν η συμμετοχή μου μαζί με 2 μαθητές της πολιτιστικής ομάδας στο 8ο Φεστιβάλ Ταινίας "Πες το με εικόνες" με την ταινία φωτοαφήγησης "Ο Ηριδανός και τα Αρχαία Υδραγωγεία".

Το 2013 παρακολούθησα το σεμινάριο 96 ωρών Β' επιπέδου της ειδικότητάς μου με τίτλο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» όπου και πιστοποιήθηκα.

Άλλα σεμινάρια:

Τον Σεπτέμβριο του 2014 παρακολούθησα το σεμινάριο με τίτλο «Η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός ως κύριοι παράγοντες του δημοκρατικού σχολείου» διάρκειας 8 ωρών στο πλαίσιο του προγράμματος Pestalozzi  που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τον Ιούλιο του 2015 παρακολούθησα  το σεμινάριο «Building Positive Group Dynamics» που διοργανώθηκε από τον φορέα Pilgrims στο Πανεπιστήμιο του Kent στο Canterbury της Αγγλίας.

Τον Ιανουάριο του 2016 παρακολούθησα τη διήμερη επιμόρφωση διάρκειας 18 ωρών στο πλαίσιο της επιμορφωτικής δράσης «Teachers4europe 2015-2016» που διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας και Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας.

Τον Μάιο του 2016 παρακολούθηαα επιστημονικές διαλέξεις και σεμινάρια  στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Γενεύη και συμμετείχα και στην ξενάγηση του Οργανισμού. Επίσης ξεναγήθηκα στο γραφείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Γενεύη.

Τον Ιούλιο του 2016 συμμετείχα στην εκπαιδευτική εκδρομή στις Βρυξέλλες που πραγματοποιήθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος "Teachers4europe" όπου παρακολούθησα διαλέξεις στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τον Ιούλιο του 2016 παρακολούθησα το επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας 40 ωρών του 2ου «Θερινού Πανεπιστημίου» στις Σπέτσες  με θέμα «Αειφόρο Σχολείο – Αειφόρος Κοινότητα» το οποίο οργανώθηκε από το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Αθηνών/Έδρα UNESCO για τη Διαχείριση και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο.

Τον Οκτώβριο του 2016 παρακολούθησα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς  την επιμορφωτική διημερίδα για τους Teachers4Europe Ambassadors που διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, την Έδρα Jean Monnet EduTRIP και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τον Νοεμβρίο του 2016 παρακολούθησα το World Forum of Democracy 2016 με θέμα «Democracy and equality – does education matter?» που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

 

Συνέδρια:

Στο πλαίσιο του  8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διοργάνωσε η Π.Ε.ΚΑ.Π (Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας στο Βόλο στις 28-30 Μαρτίου 2014,  παρουσίασα το σενάριο μαθήματος με θέμα «Δημιουργία Δραστηριοτήτων με Πολυμέσα». (η παρουσίαση και τα πρακτικά)

Στο πλαίσιο  του  10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  που διοργάνωσε η Π.Ε.ΚΑ.Π σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και διεξήχθη στις 16-17 Απριλίου 2016 στο Ναύπλιο παρουσίασα το άρθρο «Η στάση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Στο πλαίσιο του  8ου Πανελλήνιου συνεδρίου «Η Πληροφορική στην εκπαίδευση» που διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την ΕΠΥ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς 14-16 Οκτωβρίου 2016 παρουσίασα το άρθρο  «Εργασία: Βιολογικά προϊόντα και ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Teachers4europe με εργαλεία Τ.Π.Ε.».

Στο πλαίσιο του 3ου συνεδρίου eTwinning «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας, της Επικοινωνίας και της ανοικτότητας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα» που συνδιοργάνωσαν η  Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, το ITYE "Διόφαντος", η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, η Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ στην Πάτρα  25-27 Νοεμβρίου 2017 παρουσίασα το άρθρο «Εργο eTwinning: Ancient theaters echo in their silence». Το βίντεο και φωτογραφίες από την παρουσίαση εδώ.

 

Γνωρίζω Αγγλικά (επάρκεια), Γαλλικά (επάρκεια) και Γερμανικά.
Είμαι παντρεμένη και έχω τρεις κόρες, τη Σοφία, την Αντώνια και τη Μαρίλια και από το 2005 κατοικώ στο Γέρακα. Από το 2007 ως το 2012  ήμουν μέλος, κατόπιν αντιπρόεδρος και γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, όπου συμμετείχα στην οργάνωση πολλών εκδηλώσεων.
Την περίοδο 2009-2010 ήμουν έφορος της Προαγωνιστικής ομάδας Κολύμβησης του Νηρέα Γέρακα όπου συμμετείχαν οι κόρες μου Σοφία και Αντώνια.

που διοργάνωσε η Π.Ε.ΚΑ.Π  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Βρίσκεστε εδώ: Home Βιογραφικά Περτσινίδου Κορίννα