Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
3.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Διακρίσεις & Βραβεύσεις / International School Award

International School Award

british-council-international-school-award1

H ομάδα αξιολόγησης του Βρετανικού Συμβουλίου για το International School Award στην Ελλάδα το 2016 μετά την εξέταση της αίτησης-έκθεσής μας, ανακοίνωσε ότι έχει εγκρίνει την Πλήρη Διαπίστευση (Full Accreditation) για το σχολείο μας, το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα. Συνεχάρηκε μαθητές και καθηγητές για το διεθνή τους έργο.
Το International School Award απονέμεται από το Βρετανικό Συμβούλιο σε σχολεία που διατηρούν συνεργασίες  για μεγάλο χρονικό διάστημα με άλλα σχολεία του εξωτερικού και τα οποία εμπλέκουν τους μαθητές τους με θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Φέτος απονεμήθηκε επιλεκτικά σε πέντε σχολεία σε όλη την Ελλάδα που πληρούσαν τα κριτήρια.
Η έκθεση-αίτηση που υποβάλαμε στο Βρετανικό Συμβούλιο βασίστηκε κατά κύριο λόγο στις κοινές δράσεις που πραγματοποιήσαμε με τον εταίρο μας, το σχολείο ICS Palazzo Salinari di Montescaglioso από την Κ. Ιταλία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning, το σχολικό έτος 2015-2016, με θέμα τα αρχαία θέατρα και με τίτλο «Ancient theaters echo in their silence». Στην έκθεση αναφέρθηκαν επίσης οι δράσεις με τους πέντε εταίρους μας (Ισπανία, Αγγλία, Πορτογαλία, Λιθουανία και Τουρκία) στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος ERASMUS+ «Implementation of Agenda ’21 in schools», τα σχολικά έτη 2014-2016, καθώς και οι δράσεις μας με το σχολείο από την ΙνδίαGateway International School, την περίοδο  από Φεβρουάριο εώς  Απρίλιο του 2016.
Με το βραβείο αυτό πιστοποιείται και επίσημα, από έναν μεγάλο μορφωτικό φορέα όπως το Βρετανικό Συμβούλιο, ο διεθνής χαρακτήρας του σχολείου μας καθώς και η προσπάθεια των καθηγητών του να βελτιώσουν τη διδασκαλία  τους μέσω του διαμοιρασμού καλών πρακτικών από άλλες χώρες, να εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική τους διαδικασία αλλά και να ενθαρρύνουν τους μαθητές σε συνεργασίες με σχολεία του εξωτερικού έτσι ώστε να επιτευχθεί εξοικείωση αλλά και σεβασμός προς άλλες χώρες, γλώσσες, πολιτισμούς και θρησκείες με τελικό αποτέλεσμα οι μαθητές να γίνουν πολίτες του κόσμου.
Η απονομή του βραβείου θα γίνει από την κα Μαρία Νομικού, Επικεφαλή Εκπαιδεύτρια, Project Manager του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης πολιτισμού που θα πραγματοποιήσουμε με τίτλο «Αρχαία θέατρα: δράσεις και συνέργειες» στις 2 Νοεμβρίου 2016 στο χώρο του σχολείου μας.

Βρίσκεστε εδώ: Home Διακρίσεις & Βραβεύσεις International School Award