Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ

Νέα και ανακοινώσεις

Ενδιαφέρουσες φράσεις

 
 

Αρχική

DSC 0668

Τη Τετάρτη 07/3/2018 η εκλεκτή συνάδελφος κα Παπαγιαννοπούλου Βασιλική μαζί με το τμήμα Γ3 επιχείρησε μια διαφορετική διδακτική προσέγγιση, στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας με θέμα: " Οι νόμοι επισκέπτονται το Σωκράτη στη φυλακή", συγκεντρώνοντας τους μαθητές στην αυλή του σχολείου, δίπλα στη σκιά των δένδρων του σχολικού κήπου.
Ο ρόλος του διδάσκοντος σύμφωνα με το συγκεκριμένο σενάριο κινείται στα όρια της υποβοηθούμενης ανακάλυψης σύμφωνα με την παιδαγωγική θεωρία της ζώνης επικείμενης ανάπτυξης του μαθητή (Κοινωνικός εποικοδομισμός του Vygotsky).
Το παρόν σενάριο λειτούργησε συμπληρωματικά στη διδασκαλία της ενότητας του σχολικού εγχειριδίου και στοχεύει  στη προσέγγιση του φιλοσοφικού κειμένου με τη μορφή διαλόγου και την επιχειρηματολογία σχετικά με το θέμα της εφαρμογής των νόμων και των κινήτρων που δίνονται από την κοινωνία για την τήρησή τους.  Το σενάριο απαιτεί τη προσέγγιση σε ομάδες και την ανάληψη ρόλων.
Οι μαθητές   έχουν διδαχθεί τα κεφάλαια 5 και 12 του σχολικού εγχειριδίου της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής Γ΄ Γυμνασίου, ώστε να είναι εξοικειωμένοι με τις έννοιες του δικαίου, των ατομικών δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του πολίτη.

DSC 0669

 

DSC 0670

DSC 0666

DSC 0671

DSC 0667

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα & Ανακοινώσεις Εναλλακτικό Σενάριο Διδασκαλίας