Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ

Νέα και ανακοινώσεις

Ενδιαφέρουσες φράσεις

 
 

Αρχική

 

Επιμορφωτική Επίσκεψη στην Αυστριακή Πρεσβεία -
MΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ 2018

 

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, η ομάδα του προγράμματος ''Μοdel United Nations 2018'', πραγματοποιήσαμε επιμορφωτική επίσκεψη στην Πρεσβεία της Αυστρίας, στο κέντρο της Αθήνας.
Μας υποδέχτηκε ο διπλωμάτης και κυβερνητικός εκπρόσωπος της Αυστρίας στην Ελλάδα, κ. Alexander Wojda, ο οποίος, αφού μας οδήγησε στην αίθουσα συσκέψεων, μας ενημέρωσε για την ιστορία της πρεσβείας και το ρόλο της, τις κεντρικές εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες που λειτουργούν σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ιστορία της Αυστρίας, τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη, και τη χώρα-μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Στη συνέχεια υπήρξε ένας εποικοδομητικός και ιδιαιτέρως διαφωτιστικός διάλογος του κ. Α. Wojda με τους μαθητές και τις μαθήτριες, σχετικά με τα εξειδικευμένα θέματα των επιτροπών που θα συμμετέχουν, ως διπλωματικοί αντιπρόσωποι της Αυστρίας, στη Διάσκεψη του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, στα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα,το Μάρτιο 2018.
Η γλώσσα της συνάντησης ήταν η αγγλική.

 

Στον οικοδεσπότη μας προσφέραμε ένα φυτό ελληνικής ελιάς, εξηγώντας το μύθο και το συμβολισμό της χειρονομίας καθώς και την εφημερίδα του περιβαλλοντικού προγράμματος ''Ανακύκλωση-Σχολικός κήπος-Μικροί Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον'', για να ενημερωθεί για τις περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και ευρωπαϊκές δράσεις του σχολείου μας.

Συμμετέχοντες μαθητές/τριες: 1/ Γάγαλης Φίλιππος-Νομική Επιτροπή 2/ Ελισσαίου Ανδρέας-Ειδική Επιτροπή Πολιτικής & Ανεξαρτησίας των αποικιοκρατούμενων χωρών 3/ Κούλη Άρτεμις-Ειδικό Συνέδριο: Παγκόσμια Εκπαίδευση 4/ Νάκου Αικατερίνη-Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας 5/ Ξυνογαλάς Αλέξης-Κοινωνική Ανθρωπιστική και Πολιτιστική Επιτροπή 6/ Σπυριούνης Μιχάλης-Επιτροπή Περιβάλλοντος. Υπεύθυνες καθηγήτριες: Mαρία Αντωνίου και Μαρία Αμερικάνου.

 mun0

 

mun1

mun2

mun3

mun4

mun5

mun6

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πολιτιστικά 2017-2018 MODEL UNITED NATIONS Επιμορφωτική Επίσκεψη στην Αυστριακή Πρεσβεία