Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ

Νέα και ανακοινώσεις

Ενδιαφέρουσες φράσεις

 
 

ΑρχικήDSC 0614

 

 

Το Σχολείο μας συμμετείχε, δια του Δ/ντη κου Θεόδωρου Κουρτέση, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στην εκδήλωση με  Θέμα : " Εφαρμογές της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – ψηφιακές υπογραφές" .

DSC 0617

Ο Σκοπός της Εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα εκπαιδευτήρια της Ελληνογερμανικής  Αγωγής ήταν να  παρουσιαστούν εφαρμογές  της  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης .

 

Εξετάστηκαν θέματα όπως:

Η σύνταξη ενός ηλεκτρονικού εγγράφου. Η χρήση της ψηφιακής υπογραφής του συντάκτη και οι πληροφορίες που αυτή περιλαμβάνει. Η ασφαλής διαχείριση των ψηφιακά υπογεγραμμένων εγγράφων και η αποδοχή τους.

Περιγραφή ενός άμεσά εφαρμόσιμου και απολύτως λειτουργικού μοντέλου ηλεκτρονικής διακίνησης  δημοσίων  εγγράφων  το οποίο στηρίζεται στη υπάρχουσα υποδομή και μπορεί γρήγορα να εφαρμοστεί στις σχολικές μονάδες και σε όλο τον Δημόσια τομέα.

Αναλυτική επίδειξη των δυνατοτήτων της  Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης Ermis, ως ψηφιακού αποθετηρίου εγγράφων  και η χρήσης της όχι μόνο από τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και από τους Έλληνες πολίτες για την εμπέδωση της κουλτούρας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην συνείδηση των πολιτών.

Ο ρόλος των σχολείων, μέσα από σεμινάρια Σχολικών Συμβούλων και δράσεις  της Ε.Ε  όπως «Ανοικτά σχολεία στην κοινωνία» , ως μονάδες επιμόρφωσης  των  στελεχών του Δημοσίου και των πολιτών σε αυτές της σύγχρονες μορφές αλληλεπιδράσεις κράτους πολίτη.

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Νέα & Ανακοινώσεις Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην εκπαίδευση